Josefine & Karl

Vår kärlekshistoria

Klockan 05.00 på ett flygplan med sikte mot solen satte sig Karl bredvid Josefine. Ett möte som kom att förändra det mesta i deras liv. Ett möte med grundas i djup kärlek. Kärlek som lett till skapandet. Av Noah. Av Lyckhem.

Välkommen på retreat hem till oss!

Josefine DYALL

Kära du! Vackert att du hittat hit. Jag heter Josefine och min dedikation är att leva mitt liv i sanning och från mitt hjärta.

En dedikation som lett mig till yogan och meditationsvärld. Efter fem långa år av studier på Handelshögskolan i Stockholm och ett jobb som strategisk konsult var jag trött på att leva fast uppe i mitt huvud med prestationsångest och stress som närmsta vänner. Trött på att leva med smärta i kroppen. Med en ständig klump i magen.

Så för tio år sedan tog jag beslutet att lämna allt, dra till Indien och gå min första yogautbildning. Det blev en vändpunkt i livet. Förutom en djupdykning in yogan fick jag även återuppleva en glimt av mitt egna hjärta. En glimt som tycks ha skapat en osläckbartörst efter sanning.

Jag upptäckte att vägen från huvudet till hjärtat nästan alltid tycktes gå via att känna min inre kropp. Därav har jag dykt in i alla möjliga saker som får mig att komma i kontakt med min kropp. Jag har gått utbildningar i allt från Ashtanga, Vinyasa, Hatha och Restorative yoga samt i massage och breathwork. För att få en ännu bättre förståelse för kroppen har jag även studerat anatomi, fysiologi och näringslära på universitetet. Något som genomsyrar mitt liv är också den traditionella buddistiska Vipassana meditationen men även Oshos aktiva meditationer. Meditationer som på ett sätt kan ses som motpoler men som båda får mig att komma in på djupet av min egna kropp och därav automatiskt landa in i hjärtat.

När jag är i kontakt med mitt hjärta finns ett stort kall att dela med mig. Att guida dig ner i kroppen och in i ditt hjärta. Det var så The Soul Space föddes. En plats där vi möts hjärta till hjärta. Soul till Soul.

Så de senaste sju åren har jag rest världen över och delat hundratals Soul Space retreats. Nu har jag precis blivit mamma, flyttat hem till Sverige och har tillsammans med Karl och Noah flyttat Lyckhem. Så från att vara nomader fick plötsligt både vår familj och The Soul Space för första gången en egen adress.

En adress som är en daglig påminnelse om att leva livet i kärlek och sanning, djupt förankrad i hjärta. På Kärlekstigen 11 hoppas jag att få möta DIG i ditt hjärta.

MED KÄRLEK, Josefine

Karl Dyall

Hejsan! Välkomna hit.

Jag heter Karl och har sedan barnsben dansat, sjungit, tränat, varit nyfiken på och älskat rörelse i allmänhet. Därtill har jag även tävlat relativt framgångsrikt i dans, kampsport, CrossFit och tyngdlyftning.

Denna nyfikenhet har gett upphov till många intressanta möten och utmaningar som indirekt fört mig hit till Lyckhem.

Som dansare betyder diskbråck, kotförskjutning och höftbrott oftast slutet på karriären. Ett felsteg i en föreställning tvingade mig till operation och sedan en förändring i mitt förhållande till träning och prestation. Genast blev träning för funktion viktigare än träning för prestation. De metoder jag sedan använde gjorde att jag delvis återvann både funktion och hälsa, vilket även ledde till att jag kunde göra 'comeback' fullt ut. Denna erfarenhet och kunskap inspirerade mig att starta mitt hälsoföretag, Crossfit Solid, då många var nyfikna på vad jag gjort för att må bättre. Dansens känsla för rörelsekvalitet, andetaget och funktionell träning blev en ganska bra kombo.

Även om jag lyckades återfå fysisk funktion var livet ändå svårt och jag bar på mycket inre smärta.

Mötet med Josefine har fördjupat min uppskattning till Yoga. Det har inspirerat all rörelse att bli än mer inkännande och närvarande. Sammantaget har det skänkt en insikt om hur detta stimulerat min fysiska och inre läkning genom just att “landa i kroppen”. Ett uttryck som till en början provocerade mig. Nu älskar jag det. Och jag älskar att skapa med Josefine.

På Lyckhem kan jag, och har utrymme, att åter uttrycka den rörelseglädje och kreativitet jag hade som barn. Utan prestationskrav.

Hoppas vi ses på vårt Lyckhem!

KRAM Karl

VÅRT SOUL SPACE TEAM

Genom åren har vi fått äran att samarbete med mängder av inspirerande, kunniga, visa, roliga och framförallt modiga människor. Alla som arbetar med att hålla SPACE på retreaten är internationellt certifierade av Yoga Alliance (RYT) och har en gedigen bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, andning, näringslära och massage. Men det som främst utmärker alla som jobbar med oss är deras nyfikenhet på livet och den modiga resa som alla dagligen gör för att möta sitt inre samt dedikationen att förstå dig själv på ett djupare plan. Vi är nämligen säkra på att ingen är perfekt och ingen kan allt men alla som är i kontakt med sitt hjärta har något viktigt att dela med andra och med världen i stort

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

* indicates required